Zetbank en kantbank

Binnen de industrie is er veel vraag naar zetbanken en kantbanken. Er zijn namelijk genoeg halffabrikaten die in hun proces naar het eindproduct verbogen zullen moeten worden. Culion kan u daarbij helpen. Wij hebben namelijk de beste zetbanken en kantbanken, bijvoorbeeld van: Safan, Trumpf en Beyelerr, voor u paraat staan. Zo kunnen onze specialisten direct voor u aan de slag. Dus waar wacht u nog op?


Zetbanken

Zetbanken komen in verschillende vormen en maten voor. Deze machine worden gebruikt om platen in een bepaalde hoek te buigen. Dit wordt zetten genoemd. De plaat wordt in zo’n geval tussen de boven- en onderbalk van de machine vastgezet. Vervolgens wordt het metaal handmatig of elektrisch gebogen. Hiermee worden er nauwkeurige hoeken in het materiaal aangebracht. Deze kunnen zowel scherp als afgerond zijn. Het zetten van een plaat voorkomt dat u meerdere onderdelen aan elkaar moet lassen.                  

Kantbanken

Een machine, die in veel opzichten op de bovengenoemde variant lijkt, is de kantbank. Dit apparaat is voorzien van een boven- en een ondermatrijs. Bij het kanten drukt de eerstgenoemde matrijs de te bewerken plaat tegen de ondermatrijs. Hierdoor vervormt het materiaal: vaak in een bepaalde hoek of bocht. Kantbanken worden meestal hydraulisch aangestuurd. Ook kunnen er verschillende matrijzen op de machine worden aangebracht. Dit vergroot de mogelijkheden van het apparaat.

Het verschil tussen kanten en zetten

De mogelijkheden van een kantbank en een zetbank lijken erg veel op elkaar. Het verschil vindt u echter in de manier waarop de te bewerken plaat wordt vastgezet. Bij een zetbank wordt er namelijk gewerkt met een verstelbare klem of bek. Bij het kanten ligt de plaat echter los, waardoor er sneller productie kan worden gedraaid.

De zet- en kantbanken van Culion

Culion is van meerdere markten thuis. Naast fabrikant van grootkeukens, maken wij ook op maat gemaakte producten. Vaak voor bedrijven. Zo voorzien wij organisaties van slimme plaatwerk- en constructieoplossingen. Materialen waarmee wij regelmatig werken zijn RVS, zincor, sendzimir en aluminium. Voor het kanten en zetten gebruiken wij de volgende typen zetbanken en kantbanken:

  • Safan SK 60 x 2550;
  • Trumpf Trumabend V1700S;
  • SafanDarley E-brake 200-4100 ultra NS;
  • Beyeler PR6 1000 KNx3100 mm;
  • Beyeler PRE 100x3100.

Direct uw fabricaat zetten of kanten?

Fabricaten ondergaan vaak een lang proces. Voordat zij omgevormd zijn tot het eindproduct moeten ze verschillende bewerkingen ondergaan. Bij metaal kan er sprake zijn van kanten en/of zetten. Toch heeft niet ieder bedrijf een zetmachine of kantmachine in huis. In zulke gevallen kunt u gebruik maken van Culion. Wij helpen u namelijk graag. Bel daarom direct naar +31 (0)38 332 88 44. Onze specialisten zetten de zetmachines en kantmachines graag voor u aan het werk!