Metaalbewerking - Culion

Metaalbewerking


Zoek je een industriepartner voor materialen en halffabrikaten van roestvast plaatmateriaal? Dan is het goed dat je ons vindt. Wij zijn Culion, een producent van industriële grootkeukens uit Kampen. Met meer dan 50 jaar ervaring in metaalbewerking en een state-of-the-art machinepark zijn we je graag van dienst. Door middel van snijden, lassen, slijpen afbramen, kanten, zetten en assembleren voorzien we je van hoogwaardige kwaliteit RVS halffabrikaten. Ook leveren we slimme plaatwerk- en constructieoplossingen van RVS, zincor, sendzimir en aluminium voor de industrie. Hoe kunnen we jouw bedrijf met metaalbewerking van dienst zijn? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Jouw industriepartner


Heb je voor een eenmalige klus een partij nodig voor metaalbewerking? Culion is jouw partner. Zoek je voor de lange termijn een vaste leverancier van halffabricaten of plaatwerk- en constructieoplossingen? Ook dan is Culion jouw industriepartner, of het nu gaat om enkele stuks of grote partijen. Dankzij onze ruime capaciteit kunnen we de grootste klussen aan. Wij zorgen dat je productie kan blijven draaien door precisiewerk en tijdige levering. We hebben het vakmanschap en de beste machines in huis. Laat metaalbewerking maar aan ons over, het is immers onze core business.

Onze technieken


We verwerken RVS, zincor, sendzimir en aluminium plaatmateriaal voor klanten uit allerlei sectoren. We mogen dan wel meer dan 50 jaar ervaring hebben met metaalbewerking, maar we gebruiken hiervoor moderne machines en technieken. Benieuwd welke technieken dat zijn? Hierbij een tipje van de sluier:

●        CNC kanten: kanten is het buigen van plaatmateriaal. Het gedeelte ‘CNC’ (Computer Numerical Control) geeft deze ambacht het moderne tintje. De specificaties van jouw halffabrikaat of constructie kunnen we tot een fractie van een millimeter nauwkeurig volgen, dankzij de aansturing via de computer. Daarnaast hebben we een aantal specialismen ontwikkeld binnen het CNC kanten zoals het dubbelen van randen, waarmee we scherpe randjes op een onzichtbare manier wegwerken.

●        Lasersnijden: we kunnen roestvast plaatmateriaal lasersnijden met een maximale afmeting van 4000 x 2000 mm, met een dikte t/m 5 mm. Inderdaad: daar is een flinke machine voor nodig. Die hebben we en we weten ook hoe we ‘m moeten gebruiken!

●        TIG lassen: wanneer laswerk zeer nauwkeurig moet gebeuren, zoek dan een partij die kan TIG lassen. Met Culion heeft u die gevonden! RVS typen 304 en 316 TIG  lassen we met de grootste precisie. Bij deze vorm van metaalbewerking onderscheiden we ons door een nóg strakker en vlakker resultaat af te leveren. Hoé we dat precies doen? Dat is het geheim van de smit!


Neem contact op voor metaalbewerking


Worden wij je betrouwbare leverancier van plaatstaal-constructies en/of halffabricaten? We helpen je graag met professionele metaalbewerking. We denken ook mee over het ontwerp en de materiaalkeuze. Ook het transport kunnen we voor je regelen; voor een betrouwbare supply chain kunnen we onze vaste transporteur inzetten. Dat is nog eens full service metaalbewerking. Neem je binnenkort contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken? We zijn je graag van dienst!